Urządzenia laboratoryjne

Dbałość o jak najlepszy produkt wiąże się z ciągłą kontrolą jego parametrów.

Rozwiązania firmy Pentair Haffmans zapewniają możliwość kontroli między innymi zawartości CO2, O2, mętności oraz stabilności piany.

NIBEM-TPH

Tester stabilności piany Haffmans NIBEM-TPH

Mierzy temperaturę piany, ciśnienie atmosferyczne i wilgotność, a także czas opadania piany na odcinku 30 mm. Możliwość śledzenia danych pomiarowych aż dla dziewięciu zaprogramowanych typów produktów.

Plik Opis
pdf Nibem_PL Karta katalogowa
VOS ROTA 2.0

Miernik mętności – Haffmans VOS ROTA 2.0

Łatwy w użyciu i niezawodny przyrząd do pomiaru zmętnienia podczas produkcji i po napełnieniu.

Plik Opis
pdf VosRota2_PL Karta katalogowa
c-TPO

Automatyczny miernik Inpack TPO/CO2 firmy Pentair Haffmans c-TPO

Pomiar tlenu z rozróżnieniem na tlenu w szyjce oraz rozpuszczony zapewnia natychmiastowy wgląd w wydajność operacji napełniania. W pełni zautomatyzowane, wielokrotne oznaczanie TPO i CO2.

Plik Opis
pdf c-TPO_PL Karta katalogowa
ISD2.0


Pentair Haffmans Inpack Sampling Device 2.0

Uprość proces pobierania próbek dzięki urządzeniu do pobierania próbek Pentair Haffmans Inpack ISD 2.0. To bezpieczne i proste urządzenie może pobierać próbki z różnych typów i rozmiarów opakowań napojów.

Plik Opis
pdf ISD2.0_PL Karta katalogowa
ICC

Kalkulator CO2 Haffmans Inpack – ICC

Przyjazny dla użytkownika, zasilany bateryjnie kalkulator umożliwia szybkie i powtarzalne oznaczanie zawartości CO2 w oparciu o prawo Henry’ego.

Plik Opis
pdf ICC_PL Karta katalogowa
NON-INVASIVE

Nieinwazyjny pomiar CO2 metodą Haffmansa

Innowacyjna technologia laserowa mierzy ciśnienie cząstkowe CO2 i ciśnienie całkowite w przestrzeni nad roztworem.

Plik Opis
pdf NonInvasiveCO2_PL Karta katalogowa
Purity tester

Tester czystości CO2 firmy Haffmans

Tester do rutynowej kontroli zawartości powietrza w komercyjnym gazie CO2 i gazie CO2 z fermentacji w oparciu o absorpcję CO2 przez ług.

Plik Opis
pdf CPT_PL Karta katalogowa
IAM

Miernik powietrza Haffmans Inpack – IAM

Określanie zawartości powietrza w objętości szyjki oraz całkowitej zawartości powietrza w napoju na podstawie absorpcji CO2 przez ług.

Plik Opis
pdf IAM_PL Karta katalogowa